Nyheder fra Københavns Biblioteker
 
Bogforum
Årets vildeste bogweekend står for døren! Vi er vilde med Bogforum; tre dages intense oplevelser med forfattermøder, bogsigneringer og litteraturshopping. Vi guider dig til, hvilke forfattermøder, du ikke må gå glip af - og i samarbejde med Bogforum udlodder vi 2 x 2 billetter til bogmessen. Skal du være den heldige vinder?
 
Svend Åge Madsen fylder rundt
I weekenden fyldte en af dansk litteraturs store forfattere, Svend Åge Madsen, 80 år. Er du endnu ikke kommet i gang med hans forfatterskab, så fortvivl ikke. I fødselsdagens anledning anbefaler Madsens redaktør fra Gyldendal tre af Madsen værker, du skal gå i gang med.
 
So many books, so little time!
Har du nogle gange ligesom os svært ved at vælge, hvilken bog blandt alle de bøger, du er blevet anbefalet, du skal læse næste gang? Noget der særligt kan pirre nysgerrigheden og hjælpe med at vælge den næste læseoplevelse, er en bogs titel. I denne måned har vi samlet en liste af bøger med sjove, mærkelige og skøre titler, måske er din næste læseoplevelse i blandt?
 
 
God læselyst! 
 
Cæcilie Hjorth Pedersen & Lene Zibrandtsen
Litteraturformidlere, Københavns Biblioteker  
 

VI ER VILDE MED...

Bogforum

..Bogforum!

D. 15-17 november står årets vildeste bogweekend for døren! Vi er vilde med Bogforum, tre dages intense oplevelser med forfattermøder, bogsigneringer og litteraturshopping. BogForum er stort og der er mange mennesker, men det er stedet hvis du vil se "giraffen", finde de nyeste bøger og gøre et bogkup. Det er fedt at være blandt så mange andre litteraturelskere og mærke den boblende glæde ved bøger - Bogorme foren jer!
Vi har lavet en liste over det, vi synes, du ikke skal gå glip af på Bogforum i år.
 
Vind billetter til Bogforum
I samarbejde med Bogforum er vi glade for at kunne udlodde 2 gange 2 billetter til bogmessen, og vinderne bestemmer selv hvilken dag de skal bruges. Vil du være med i lodtrækningen om billetterne så send os en mail retur, hvor du fortæller os, hvad du gerne vil opleve på Bogforum, senest d. 12 november. Vinderne får direkte besked. Held og lykke!
Deltag i konkurrencen...
Se hvad du ikke må gå glip af på Bogforum...
 

DE BEDSTE DANSKE DEBUTANTER 2019

Debutanter
Bogforum nærmer sig og traditionen tro skal prisen til årets bedste skønlitterære debut uddeles. Årets debutanter har både eksperimenterende og mere traditionelle stemmer. Det er bare med at gå i gang med at gå på opdagelse i de mange nye stemmer.
Se årets bedste danske debutanter...
 

ELISABETH GJERLUFF NIELSEN ANBEFALER

Elisabeth Gjerluff Nielsen
Elisabeth Gjerluff Nielsen er aktuel med Erindringsromanen "Store Børn" og besøger Christianshavns Bibliotek d. 25. November. Vi har spurgt hende om, hvad hun læser.
Se Elisabeth Gjerluff Nielsens anbefalinger...
 

BØGER MED MÆRKELIGE TITLER

Bøger med mærkelige titler
So many books, so little time! Der er så mange bøger, men hvordan vælger vi egentlig hvilke vi skal læse? Noget der kan pirre nysgerrigheden, er en bogs titel. Her har vi samlet en liste af bøger med sjove, mærkelige og skøre titler, måske er din næste læseoplevelse i blandt?
Se bøger med mærkelige titler...
 

30-ÅRET FOR MURENS FALD

30-året for murens fald
I anledning af 30-året for Berlinmurens fald har vores kolleger på forfatterweb.dk samlet et godt udpluk af de bedste romaner, der er blevet skrevet i kølvandet på 1989. Det er fortællinger om livet i DDR, om splittede familier, identitetstab og ensomhed, men også om forventninger og drømmen om lykke.
Se et et udvalg af de romaner, der er blevet skrevet i kølvandet på 1989...
 

SVEND ÅGE MADSENS REDAKTØR ANBEFALER

Svend Åge Madsen
Svend Åge Madsen er netop fyldt 80 år, og i den anledning anbefaler hans redaktør fra Gyldendal 3 x vintage-Madsen.
Kom i gang med Svend Åge Madsens forfatterskab ...
 

MORD I MØRKET

MORD I MØRKET

Nu står efteråret for døren, og det betyder også, at der er mange nye krimiudgivelser på vej. De mørke aftener er nemlig perfekte til lidt spænding foran pejsen - eller hvor du nu foretrækker at læse eller lytte dine krimier.

Find en god aktuel krimi til de mørke aftner...
 

KENDER DU BIBLIOTEKETS APP?

app
Med Biblioteks-appen kan du hurtigt finde og reservere bøger og film, uanset hvor du er. Find Biblioteket i Google Play eller App Store.
Kom igang med app'en...
 

EVENTS TIL DIG

Lotte Kirkeby

FORFATTEREVENT MED LOTTE KIRKEBY

11. november 19:00 - Kulturstationen Vanløse

Lotte Kirkeby fortæller om sin roman "De nærmeste" - en stilsikker fortalt historie om sorg og ensomhed.
Læs mere...
 
Cecilie Lind

FORFATTERAFTEN MED CECILIE LIND

28. november 19:00 - Sydhavnens Bibliotek

Mød forfatter Cecilie Lind i en samtale med litteraturformidler Anja Brygmann om langdigtet "Mit barn." Cecilie Lind fortæller også om tilblivelsen af digtet og læser passager op fra det.
Læs mere ...
Eva Tind

EVA TIND OM ROMANEN OPHAV

28. november 19:00 - Valby Bibliotek

En enlig far, en billedkunstner i verdensklassen, en teenager med mod på livet - Eva Tind fortæller om sin moderne "hverdags-odyssé" "Ophav".
Læs mere ...
 
Anne-Cathrine Riebnitzsky

FORFATTERNES LITTERATURHISTORIE: ANNE-CATHRINE RIEBNITZSKY OM "SAVANNAH"

3. december 17:00 - Hovedbiblioteket

Danske skønlitterære Forfattere byder i samarbejde med Hovedbiblioteket velkommen til Forfatternes Litteraturhistorie. I december måned vil Anne-Cathrine Riebnitzsky fortælle om 80’er romanen Savannah (engelsk: The Prince of Tides) skrevet af forfatteren Pat Conroy.

Læs mere ...