Nyheder fra Københavns Biblioteker
 
Must-reads til din sommerferie
Sommerferie er afslappede dage i hængekøjen, høj sol og tid til fordybelse. Men hvilke bøger skal holde dig med selskab i hængekøjen? Det har vi selvfølgelig 10 fremragende forslag til i denne måneds nyhedsbrev.
 
Rejs verden rundt
Drømmer du om at rejse langt væk? Fortvivl ikke, selvom det i øjeblikket frarådes at hoppe på flyet til den anden side af jorden, så er rejsen langt væk ikke så langt væk alligevel. Vi guider dig Australien rundt med velvalgte læseoplevelser om det australske kontinent langt mod syd, tager dig med til Calvinos "De usynlige byer" og til USA, hvor vores kollega Rasmus inspirerer dig til at læse dig klogere på rascimen og afroamerikanske forfattere.
 
Korte og lange lyttegåture
Lydbøger er skønt selskab til lange og korte gåture. Tove Ditlevsens "Flugten fra opvasken" passer fx perfekt til en lille tur på 11 minutter. Vil du gå RIGTIG langt, så kan du passende kaste dig over ”Krig og fred” af Lev Tolstoj. Men så skal du have gode vandresko på, for den varer 41 timer og 26 minutter og svarer til en gåtur på 207,16 km. Find din næste lyttetur, kort eller lang, her i nyhedsbrevet.
 
God læselyst! 
 
Cæcilie Hjorth Pedersen & Lene Zibrandtsen
Litteraturformidlere, Københavns Biblioteker  
 

VI ER VILDE MED...

...Læsefeber

eReolen har fået sin helt egen podcast fyldt med læsefeber. Journalist og forfatter Puk Qvortrup er den ferme vært på podcasten, som igennem seks episoder tager os med på en rejse ind i bøgernes omskiftelige og vidunderlige verden. Podcastserien kommer vidt omkring i læselandskabet. De seks episoder handler om alt fra bøger på recept, til hvorfor vi er så vilde med lydbøger. Episoderne varer alle under en time og passer perfekt til små litteraturpauser i løbet af sommerferien. 
Lyt til Læsefeber
 

10 GODE BØGER TIL DIN SOMMERFERIE

Sommerferie er afslappede dage i hængekøjen, høj sol og tid til fordybelse. Men hvilke bøger skal holde dig med selskab i hængekøjen? Det har vi selvfølgelig 10 fremragende forslag til lige her
Læs 10 gode sommerferiebøger
 

BLACK LIVES MATTER - AFROAMERIKANSKE FORFATTERE

Den seneste tids Black Lives Matter-demonstrationer imod politivold og racisme vidner om, at der fortsat er udbredt racisme i det amerikanske samfund. Vores kollega Rasmus fra Husum bibliotek har planer om at bruge sommeren på at dykke ned i flere bøger af afroamerikanske forfattere for bedre at kunne få en fornemmelse af, hvordan racisme opleves indefra. Bliv inspireret af hans læseliste og læs med.
Læs afroamerikanske forfattere
 

LÆS AUSTRALIEN

Drømmer du om at rejse langt væk? Fortvivl ikke, selvom det i øjeblikket frarådes at hoppe på flyet til den anden side af jorden, så er rejsen langt væk ikke så langt væk alligevel. Vi guider dig Australien rundt med velvalgte læseoplevelser om det australske kontinent langt mod syd. Lad bøgerne vise vej og læs dig ind på stemningerne og miljøerne i Australien – det er næsten som at være der selv.
Læs dig til Australien
 

HVOR LANGT SKAL DU GÅ - EN LYDBOG TIL ENHVER DISTANCE

Nyder du at høre en lydbog, mens du går, så gå på opdagelse i vores udvalg af lydbøger til korte såvel som lange distancer. God lyttetur. 
Find en lydbog til enhver distance
 

DE USYNLIGE BYER

For 15 år siden tog vores kollega Magnus på en togrejse og bad sin mor give ham noget med at læse i. I hånden fik han "De usynlige byer" af den italienske forfatter Italo Calvino. Magnus læste den i ét hug, og selvom han ikke blev overvældende begejstret for den, blev den efterfølgende ved med at rumstere i baghovedet. Siden tog han den op igen og kunne ikke slippe den. Tag med Magnus på rejse ind i "De usynlige byer".

Læs mere om "De usynlige byer"
 

HVEM ER HEKSEN EGENTLIG?

Hvem er hun, heksen? Som altid i litteraturen afhænger det mestendels af blikket, der beskuer hende, og her deler heksen skæbne med snart sagt alle sine søsterkarakterer på tværs af tidsperiode og genre. To af vores kønsnørdede litteraturformidlerkolleger giver her hver deres bud på, hvordan man kan læse og forstå kvindelige perspektiver og figurer.
Læs mere om hekse og kvinder i litteraturen
 

NYT TV-SHOW STARRING BIBLIOTEKET RENTEMESTERVEJ OG BLÅGÅRDENS BIBLIOTEK

Se med, når tv-programmet "Bøger der gør en forskel" går i luften på DR2 fra den 12. juli. Programmets fem afsnit går i dybden med fem samtidsromaner og er optaget på BIBLIOTEKET Rentemestervej og har vores dygtige kollega Caroline fra Blågårdens Bibliotek som "gæstestjerne".
Læs mere om "Bøger der gør en forskel"