Anbefalinger / Klassekamp i litteraturen / Byvandring og quiz

Kære læser

 
Et nyt år er i gang og med det; en hverdag rig på helligdage, toptopskat, pension og klassekamp. Sidstnævnte især programsat af forfatter Glenn Bech, som konfronterer uligheden gennem sine poetiske interventioner i den offentlige debat. Vi tager livtag med året sammen med Glenn Bech himself foruden med vores kollegaer, som anbefaler titler, der smager lidt af nye begyndelser. "Doppler", "Miss Island", "Station elleve" eller "Kunsten at glædes". Der er noget at vælge imellem.
 
Vi markerer også Den Internationale Modersmålsdag med en artikel om den tosprogede forfatter Knud Romer, for hvem klassisk tysk litteratur har været et forbillede, og så præsenterer vi et spitze udvalg af februars litteraturarrangementer, der kan forsøde denne makiterning af en måned; bl.a. en ganske ny arrangementsrække af Felix Rothstein.
 
Opråb og hilsener fra den litterære klasse, 
 
Cæcilie Hjorth Pedersen, 
Anna Klarlund & Laura Noszczyk
Litteraturformidlere
Københavns Biblioteker
 
 
 
Anbefalinger og inspiration

Redaktionen anbefaler

 
Vores bibliotekarkvartet anbefaler store læseoplevelser om nye begyndelser. Læs underfundig og morson samfundskritik i Erlend Loes Doppler, spraglet og skælmsk livsnyderi i Goliarda Sapienzas Kunsten at glædes, overlevelskamp i Emily St. John Mandels Station elleve og poetisk og musikalsk sprog i Audur Ava Olafsdottirs Miss Island.
 
Læs bibliotekarernes anbefalinger
 

Glenn Bech-feberen raser

 
Han har lagt tanker, liv og pen til 'Farskibet' og siden til 'Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet', han holdt Deadlines nytårstale ved årsskiftet, og er senest nomineret til Politikens Litteraturpris 2022. Vi har talt med ham om hans forhold til biblioteker og litteratur.
Glenn Bechs ord på alles tunger
 

Knud Romer - en tosproget forfatter

 
Den Internationale Modersmålsdag fejres tirsdag d. 21. februar med besøg af den tosprogede forfatter Knud Romer på Kulturstationen i Vanløse. I den forbindelse har vi spurgt formand Lise Bostrup fra Den Danske Sprogkreds, hvorfor de har valgt at invitere en skønlitterær forfatter - en historie der trækker tråde til klassisk tysk litteratur.
 
Knud Romer - en tosproget forfatter
 

OMSLAG & OVERSAT - en ny arrangementsrække

 
Litteraturen lever både i papirkvalitet og typografi – og i oversætterens velovervejede valg af ét ord frem for et andet. OMSLAG og OVERSAT går simpelthen ud på at vise, at når man får blik for de nørdede detaljer, vokser bøgerne imellem hænderne på én, og gør det både til en sjovere og rigere oplevelse at læse.
Læs mere om 'hvad' og 'hvornår'
 
 
Litteraturoplevelser
 
 

Byvandring med Claus Høxbroe

Beatpoet Claus Høxbroe guider kyndigt gennem hans Vesterbro og krydrer byvandringen op med sande røverhistorier om bydelen lørdag den 4. februar kl. 14.
Læs mere om byvandringen
 
 

Litteraturquiz jorden rundt

Tag med langt væk fra det triste februarvejr og drøm dig til andre himmelstrøg i årets første litteraturquiz på Nørrebro Bibliotek mandag den 6. februar kl. 19. 
Læs mere om quizzen
 
 

Litteratursalon: Byen og bøgerne med Stine Askov

Kom til litteratursalon på Husum Bibliotek, og bliv klogere på forfatter Stine Askov, på hendes populære og anmelderroste roman 'Nøjsomheden' og på det danske samfund i anledning af at København er arkitekturhovedstad i 2023. Arrangementet finder sted tirsdag den 28. februar kl. 19. 
Læs mere om arrangementet
 
Fik du læst sidste måneds mest læste?
 

20 romaner i top

 
Dansk litteratur topper listen over de romaner, der var mest rift om på Københavns Biblioteker i det forgangne år. Blandt de tyve mest lånte romaner har over halvdelen et dansk forfatternavn på forsiden.
Se københavnernes top 20
 
God læselyst!
Footer