Nyheder fra Københavns Biblioteker
 
Tungsind, tegneserietvillinger og tid til sjov
I februars nyhedsbrev går vi på opdagelse i det berømte mørke nordiske tungsind, i en artikel hvor vi bliver klogere på hvad mørket, regnen og naturen spiller af roller i den nordiske litteratur. Det er litteratur fra mørket, om mørket og særdeles velegnet til mørket.
 
Jag mørket væk
For at februar ikke drukner helt i tungsind – lyset er trods alt på vej tilbage, har vi fundet 10 sjove bøger, der kan jage mørket væk, men pas på – de får dig (måske) til at grine højt i bussen.
 
Tegneserier – er det ikke for børn?
Tegneserier er bestemt også for voksne, så vi har lavet en liste over bøger, mange af dem er hovedværker i litteraturen, og deres illustrerede tvilling.
 
Mød Iben Mondrup
Hovedbiblioteket får besøg af Iben Mondrup, som er aktuel med romanen Tabita, vi har spurgt hende hvad hun læser – og vi kan godt afsløre at hun er en flittig læser!
 
God læselyst! 
 
Cæcilie Hjorth Pedersen & Lene Zibrandtsen
Litteraturformidlere, Københavns Biblioteker  
 

VI ER VILDE MED...

Litterær Luksus

..BOGMÆRKER

Intet kan få en bibliotekar til at vågne om natten, badet i sved som tanken om æselører i bøgerne, så hellere tandlægeregninger, p-piller, perleplader og postkort – ja alt muligt kan bruges som bogmærker (og bliver det!). Et bogmærke kan være et minde, en personlig gave, broderet, malet eller helt almindeligt, som gør det til noget særligt at åbne bogen. Vi vil meget gerne høre hvad du bruger som bogmærke og hvorfor, send gerne et billede. Så er du med i konkurrencen om vores helt nye Litterær Luksus mulepose til alle dine biblioteksbøger og et bogmærke, hvor du kan skrive dine bedste læseoplevelser ned. Vi skal have din besvarelse senest den 23/2, vi trækker to vindere som får direkte besked. 
 
Deltag i konkurrencen...
 

HVAD LÆSER IBEN MONDRUP?

Hvad læser Iben Mondrup?
Iben Mondrup er aktuel med romanen Tabita, vi har spurgt hende hvad hun selv læser.
Se og læs hvad Iben Mondrup læser...
 

LITTERATUR FRA MØRKET

Litteratur fra mørket
Vi er gået på opdagelse i den nordiske litteraturs kolde, mørke afkroge. Her har særligt kriminalromanen, naturskildringerne og tilværelsens tungsindige trummerum et væld af udtryk.
Se og lån litteratur fra mørket...
 

10 BØGER, DER FÅR DIG TIL AT GRINE

10 bøger, der får dig til at grine
Der er ikke noget som at få et godt grin, og især i disse mørke måneder kan en sjov bog gøre underværker, når hjernen er ved at løbe tør for glædeshormoner.
Se og lån 10 bøger, der får dig til at grine...
 

MESTERVÆRKER OG DERES TVILLING

Mesterværker og deres tvilling

Har Dostojevskij Forbrydelse og straf eller Kafkas Forvandlingen stået højt på din tbr længe, men du har ikke orket at komme i gang? Så kan deres tegneserietvillinger være et godt sted at starte.

Se og lån mesterværkernes tvillinger...
 

EVENTS TIL DIG

Liselotte Wiemer

LÆS, LÆS, LÆS... ÅRETS BEDSTE BØGER

12. februar 19:00 - Islands Brygge Bibliotek

Cand. phil. og litteraturanmelder Liselotte Wiemer fortæller om det seneste års vigtigste danske og nordiske skønlitteratur og kommer med masser af ideer til spændende læseoplevelser. 
Læs mere ...
 
Iben Mondrup

MÅNEDENS FORFATTER: IBEN MONDRUP

18. februar 17:00 - Hovedbiblioteket

Mød prisbelønnede Iben Mondrup, der er aktuel med romanen Tabita, som allerede nu har høstet mange anmelderroser.
Læs mere...
 
Nørrebro Bibliotek

DIGTOPLÆSNING

18. februar 18:00 - Nørrebro Bibliotek

Forkæl dig selv med lækker lyrik, når tre aktuelle digtere præsenterer og læser op af deres aktuelle værker på Nørrebro.

Læs mere ...
 
Kaspar Colling Nielsen

TALETID: MENNESKETS PLADS I VERDEN I DET 21. ÅRHUNDREDE

26. februar 17:00 - Hovedbiblioteket

Oplev astrofysiker Anja C. Andersen, forfatterne Kaspar Colling Nielsen og Peter Adolphsen og professor i litteratur Mads Rosendal Thomsen til en aften om menneske, litteratur og videnskab

Læs mere ...