Nyheder fra Københavns Biblioteker
 
Nytårsforsætter 
Et nyt årti er skudt i gang, og måske har du ligesom os et nytårsforsæt om at læse flere bøger. Vi vil gerne gøre det nemt og lidt sjovt at få inspiration til at finde alle de gode læseoplevelser - det skal jo helst ikke ende som med alle de andre nytårsforsætter, der lynhurtigt bliver glemt igen (skæver til de ubrugte løbesko i hjørnet, mens jeg spiser endnu et stykke chokolade). Derfor har vi lavet vores helt egen nytårforsætlæserservice: Litterær Luksus Bogbingo! Vi håber, du vil spille med.
 
Vinterforkølelse
Måske er du en af dem, der er begyndt det nye år med en ordentlig omgang forkølelse - fortvivl ikke. Vi har gravet os ned i E-reolens udvalg af bøger, og giver dig en stak, der passer perfekt til kamillete og kleenex.
 
Norske læseoplevelser og litterære teateroplevelser
Håber du på flere litterære teateroplevelser i det nye år, så har du åbnet det rette nyhedsbrev. I samarbejde med TeaterV er vi glade for at kunne udlodde 3 x 2 billetter til teaterforestillingen Doppler, der er baseret på den norske forfatter Erlend Loes roman af samme navn. Bliv inspireret til flere norske læseoplevelser og deltag i konkurrencen her i nyhedsbrevet.
 
Godt nytår & god læselyst! 
 
Cæcilie Hjorth Pedersen & Lene Zibrandtsen
Litteraturformidlere, Københavns Biblioteker  
 

VI ER VILDE MED...

Doppler TeaterV

..norsk litteratur

Oppe i Norge kan de noget særligt med litteratur, og i Danmark er vi vilde med den. Erlend Loe tog mange læsere med storm med romanen “Naiv. Super” i 1996. Dens forunderlige blanding af eksistentiel angst, filosofiske og kosmologiske overvejelser og den barnlige, naivistiske forundring var helt original. Siden hen er det blevet til mange flere humoristiske, tankevækkende romaner fra Loes hånd, deriblandt Doppler-serien om Andreas Doppler, der vender ryggen til det konventionelle, borgerlige liv og flygter ud i naturen for at få styr på den lede, han føler over for dette livs tomgang og meningstomme støj. Men norsk litteratur er selvfølgelig meget mere end Loe. Per Petterson, Karl Ove Knausgård og Tomas Espedal kan vi også takke Norge for, og nyere stemmer som Monica Isakstuen, Kjersti Rorgemuen og Helga Flatland står også bag glimrende læseoplevelser. Hvis du ikke allerede er godt i gang med at opleve den unikke litteratur fra vores fjeldrige søsterland, så skynd dig at komme i gang. Heja Norge!
 
Vind billetter til Doppler på TeaterV
I samarbejde med TeaterV er vi glade for at kunne udlodde 3 x 2 billetter til teaterforestillingen Doppler, der er baseret på den norske forfatter Erlend Loes roman af samme navn. Billetterne gælder til forestillingen søndag den 26. januar kl. 16. Vil du være med i lodtrækningen om billetterne så send os en mail retur, hvor du fortæller os, hvilken norsk roman, du gerne vil læse i år. Send dit svar senest den 19. januar. Vinderne for direkte besked. 
Deltag i konkurrencen...
Bliv inspireret til flere norske læseoplevelser her...
 

DER ER NOGET GALT I DANMARK

Der er noget galt i Danmark
Det er igen (igen) blevet moderne at forholde sig kritisk til samfundsforhold i dansk litteratur. Litterær Luksus tager dig på en guidet lyn-tour gennem den samfundskritiske litteraturs historie og forskelligartede udtryk; fra midten af 1800tallet og frem til i dag. 
Tag med på en guidet lyn-tour gennem den samfundskritiske litteraturs historie...
 

HVAD LÆSER LITTERÆR LUKSUS REDAKTØRERNE?

Litterær Luksus redaktører
Lær din Litterær Luksus redaktør bedre at kende! Vi har interviewet forfattere, nu interviewer vi hinanden.
Se hvad Litterær Luksus redaktørerne læser...
 

FORKØLELSERNES TID - ELLER SÅDAN OVERLEVER DU EN UGE I SENGEN

Forkølelsernes tid
ÅH NEJ! Du er vågnet med dundrende hovedpine, feber og snot i hele hovedet. Vi har gravet os ned i E-reolens udvalg af bøger, og fundet en stak, der passer godt til kamillete og kleenex. God bedring!
Se bøger der hjælper dig igennem forkølelsen...
 

LITTERÆR LUKSUS BOGBINGO

Bogbingo
Nu starter et nyt frisk år, og måske har du lige som os et nytårsforsæt om at læse flere bøger? Derfor har vi lavet vores helt egen nytårfortsætlæserservice: Litterær Luksus Bogbingo! 
Spil bogbingo med os...
 

4 LITTERÆRE E-MATERIALER DU SKAL KENDE

4 litterære e-materialer du skal kende

Er du nysgerrig efter at vide mere om forfatteren bag bogen, du lige har læst? Eller har du glemt at få en bog med til din rejse? Tag din telefon op af lommen og lad bibliotekets e-materialer hjælpe dig.

Se 4 e-materialer du skal kende...
 

EVENTS TIL DIG

Merete Pryds Helle

MERETE PRYDS HELLE OG DET DANSKE SPROG

22. januar 19:00 - Kulturstationen Vanløse

Forfatteren Merete Pryds Helle fortæller om sit valg af sproglige udtryk i den  prisvindende roman Folkets skønhed.
Læs mere ...
 
Svend Åge Madsen foto: Marcus Trappaud Bjørn

MÅNEDENS FORFATTER: SVEND ÅGE MADSEN

23. januar 17:00 - Hovedbiblioteket

Svend Åge Madsen gæster København og tager os med til Århus i en nær fremtid i sin seneste roman.
Læs mere...
 
Kirsten Thorup

LIG&LYT TIL KIRSTEN THORUP

2. februar 11:00 - BIBLIOTEKET Rentemestervej

Lyt med, når Kirsten Thorup læser op fra sin kommende roman.

Læs mere ...