Nyheder fra Københavns Biblioteker
 
I denne måneds nyhedsbrev tager vi dig med på tur – på den litterære måde. Du kommer med på en rejse rundt i Jane Austens England, og kan vinde en lækker bogpræmie. Vi dykker også under jorden og prøver den nye Metro Cityring med 17 nye litterære stop.
 
Bøger kan gøre en forskel, de kan forme samfundet, ændre social praksis eller gøre os klogere på, hvordan vi møder og oplever kønsroller og identitet. Derfor har vi samlet en række bøger, som alle på en eller anden måde har gjort en forskel.
 
Nu er det lige straks efterårsferie, men inden da kan du tage på tur ud i rummet (med drinks!) på Hovedbiblioteket til Kosmisk Kulturnat. God tur.
 
God læselyst! 
 
Cæcilie Hjorth Pedersen & Lene Zibrandtsen
Litteraturformidlere, Københavns Biblioteker  
 

VI ER VILDE MED...

Jane Austens hus

..Litterære rejser!

Har du endnu ikke planlagt din efterårsferie, så står vi klar med inspiration til, hvor turen skal gå hen. Litterær inspiration vel at mærke. Pak empirekjolen, parasollen og bogen ”På tur i Jane Austens England” – så er du klar til en tur i Jane Austens fodspor gennem det georgianske Englands pittoreske byer og smukke landskaber. Besøg fx Jane Austens hjem - hvor hun skrev sine store romaner - på hovedgaden i den hyggelige lille by Chawton og drik the i gårdhaven på hendes brors herregård længere nede af vejen. Det kan varmt anbefales!
 
Vind en britisk goodie bag 
I samarbejde med forlaget Frydenlund er vi glade for at kunne udlodde 2 goodiebags med bogen "På tur i Jane Austens England", en pakke lækker earl grey the fra Perchs og fine Jane Austen-bogmærker. Vil du være med i lodtrækningen om de to goodie bags så send os en mail retur, hvor du fortæller os, hvilken Jane Austen roman, der er din favorit senest den 20. oktober. 
Deltag i konkurrencen...
Bliv inspireret til flere litterære rejser her...
 

10 SUPERGODE BØGER TIL DIN EFTERÅRSFERIE

10 supergode bøger til din efterårsferie
Det er blevet den tid på året, hvor solens stråler er mere sparsomme, og vejret indbyder til at krybe ind under et varmt tæppe med en kop the og en god bog, men hvad skal du læse? Her er vores ti bedste bud.
Se vores anbefalinger...
 

ÅRETS VINDERE AF NOBELPRISEN I LITTERATUR

Nobelprisen
Verdens største litteraturpris uddelte ikke nogen pris sidste år på grund af skandaler, så i år blev der uddelt hele to priser. Vi har set nærmere på nobelprisen i litteratur og årets to vindere.
Læs mere om Nobelprisvinderne...
 

BØGER, DER RØRTE DIG

Bøger der rørte dig
Nogle bøger forandrede verden, og nogle forandrede os. Bogen der lærte os at læse, den bedstemor læste højt fra – eller den, der ødelagde en hel sommerferie. På Københavns Hovedbibliotek har vi indsamlet anonyme historier om de bøger, som gjorde en forskel – for os; for vores lånere, vores kolleger, vores familiemedlemmer.
Se bøger som har gjort en forskel...
 

KØN, KØNSIDENTITET OG KØNSROLLER - BØGER, DER HAR GJORT EN FORSKEL

kønsidentitet
I litteraturens verden har vi unik adgang til andres tanker, følelser og bevæggrunde. Når vi læser, kan vi et kort øjeblik blive en del af en andens virkelighed og se tingene fra nye vinkler. Derfor er litteraturen også et oplagt sted at søge hen, når vi vil lære mere om store og komplekse menneskelige emner som f.eks. køn, kønsidentitet og kønsroller.
Se vores udvalgte bøger om kønsidentitet og kønsroller...
 

BØGER DER RYKKEDE VERDEN

BØGER DER RYKKEDE VERDEN

Kan litteraturen virkelig forandre eller rykke noget som helst, eller er det kun på det personlige plan, at en roman kan gøre en forskel for en læser? Litteratursiden har sammensat en litteraturliste, der giver svaret på, at litteratur virkelig rykker! 

Se bøgerne der rykkede verden...
 

17 NYE LÆSESTEDER I BYEN

17 nye læsesteder
Den 29. september åbnede Københavns Metros nye Cityring, og med den 17 fremragende, storartede anledninger til at læse dig ind på hovedstadens forskellige bydele. Fat metro- og lånerkort!
Læs dig ind på hovedstadens bydele...
 

EVENTS TIL DIG

Kulturnat

KOSMISK KULTURNAT

11. oktober 22:00 - Hovedbiblioteket

Spænd sikkerhedsselen, læn dig tilbage med en drink i hånden og tag med på rumrejse, når Hovedbiblioteket inviterer til kosmisk kulturnat med oplæsninger af ny, dansk sci-fi litteratur, Major Tom Collins drinks og DJ beats.
Læs mere...
 
Line Kjeldsen Jensen

MØD LINE KJELDSEN JENSEN

24. oktober 19:00 - Ørestad Bibliotek

Med sine enkle humoristiske tegninger i bøgerne ”Det store regnestykke” og ”Hver dag starter det forfra”, har Line Jensen åbnet op for en vigtig samtale om tvivl, forvirring og sårbarhed som forældre. Denne aften inviterer Ørestad Bibliotek til en samtale mellem Line Jensen og journalist Sara Alfort, der har skrevet bogen “Tænk hvis du ikke afgør dit barns fremtid”.

Læs mere ...
 
improfortælling

IMPROFORTÆLLING - I LITTERATURENS TEGN

30. oktober 19:30 - Islands Brygge Bibliotek

Pernille Stockfleth, Aske Ebbesen og en hemmelig gæst dyster i Litteraturens vildveje. Titler, sætninger og underlige interviews med skøre forfattere flyger gennem luften når de professionelle fortæller bliver udfordret af publikum og aftenens vært – Marie Louise Cornelius!
Læs mere ...