Nyheder fra Københavns Biblioteker
 
De stiger op, planetens sommerfugle som farvestøv fra jordens varme krop, zinnober, okker, guld og fosforgule, skriver Inger Christensen i sommerfugledalen – Nu har vi sommerferie, tid til at nyde sommerfuglene, varmen og tid til at læse. Vi giver dig et bud på hvad du kan læse, næsten uanset hvilken type ferie du skal holde. Bøger du kan rejse langt væk i, bøger der sikrer dig jordforbindelse eller kuldegysninger. Bøger der giver hjerteflimmer, våde øjne eller eftertænksomhed. Bøger der vækker minder om lange sommerdage med sand mellem tæerne eller giver sommerfugle i maven.
 
 
God læselyst
 
Cæcilie Hjorth Pedersen & Lene Zibrandtsen
Litteraturformidlere, Københavns Biblioteker
 

VI ER VILDE MED...

Vi er vilde med Libby
..Libby! Libby er den perfekte rejsekammerat at have med i lommen på din ferie. Libby-appen giver adgang til mere end 4000 engelske e-bøger og netlydbøger, så det er bare at logge ind med din biblioteksbruger og gå i gang med at downloade bøger til sommerferien. Vi anbefaler fx at gå i gang med at lytte til Elizabeth Strouts Anything Is Possible eller Jack Kerouacs klassiker On The Road. Libby er supernem at navigere rundt i, og giver mulighed for at man blandt andet kan indstille hastigheden, lydbogen bliver oplæst i.
Se hvordan du kommer i gang med Libby...
 

GODE BØGER TIL DIN STORBYFERIE

Gode bøger til din storbyferie
Er din kuffert pakket til en ferie fyldt med oplevelser i en af verdens storbyer? Så finder du her den perfekte rejseroman til din destination, hvad enten turen går til Helsinki eller Madrid.
Se vores anbefalinger...
 

GODE BØGER TIL DIN BILFERIE

Gode bøger til din bilferie
Har du planlagt et road trip gennem USA eller bare at køre derudaf på de europæiske landeveje i sommerferien? Vi har udvalgt en række bøger der passer perfekt til rejsen på vejene på både klassiske og lidt mere skæve road trips i bil, bus og tog.
Se vores anbefalinger...
 

GODE BØGER TIL DIN VANDREFERIE

Gode bøger til vandreferien
Udlængslen er for mange ekstra kraftig i sommerperioden. Det er der flere grunde til. Det er blevet mere populært at vandre rundt i sommerlandet og sove i shelters. Denne liste af anbefalede bøger er derfor særdeles oplagt at tjekke op på, hvis man vil begive sig på vandretur i ferien og læse ude i naturen.
Se vores anbefalinger...

GODE BØGER TIL DIN SOMMERHUSFERIE

Gode bøger til din sommerhusferie
Lange sommerdage, gåture, snobrød over bål og kølig hvidvin på terrassen - ferie i sommerhuset er skønt! Men hvad skal du læse?
Se vores anbefalinger...
 

GODE BØGER TIL DIN BADEFERIE

Gode bøger til din badeferie
Afslapning ved poolen, sand mellem tæerne på stranden, skygge under parasollen og våde bøger - her er vores bud på de bedste bøger til din badeferie!
Se vores anbefalinger her...
 

GODE BØGER TIL DIN HJEMMEFERIE

Gode bøger til din hjemmeferie
Danmark er dejligst om sommeren! Nætterne er lyse, hylden blomster og jordbærrene er søde, -det bliver svært at finde en god grund til at rejse udenlands. Nyder du din staycation, men drømmer du dig alligevel langt væk, så læs med her.
Se vores anbefalinger ...
 

FRA AARHUS TIL KØBENHAVN MED HARPER LEE

Fra Aarhus til København med Harper Lee
Københavns Bibliotekers podcast Kundskabens Hotel tager på togtur med bogen ‘Dræb ikke en sangfugl’ og lader tankerne rejse til en faldefærdig by i 30’ernes Alabama, hvor pigen Scout med undrende barneøjne iagttager et racistisk lokalsamfunds dystre mekanismer.
Tag med på tur ...