Nyheder fra Københavns Biblioteker
 
Så er det blevet marts og forår - ihvertfald i følge kalenderen. Marts betyder også, at 10 danske bøger netop er nomineret og offentliggjort til Læsernes bogpris 2019, og du kan være med til at finde årets vinder. Digteren Rolf Sparre Johansson er ikke nomineret til prisen, men han er aktuel med interessante digte og tekster i "Piedestal". Vi har spurgt ham om, hvor han finder sin inspiration og hvilke andre forfatters bøger, der har gjort størst indtryk på ham det seneste år. Kunne du tænke dig selv at komme i gang med at skrive, så er der også inspiration og hjælp at finde i dette nyhedsbrev. Og som altid er der masser af anbefalinger til din næste læseoplevelse. God læselyst!
 
Stay tuned,
 
Cæcilie Hjorth Pedersen & Lene Zibrandtsen
Litteraturformidlere, Københavns Biblioteker

VI ER VILDE MED...

Goodreads
App’en Goodreads, som med mottoet: meet your next favorite book, giver adgang til anmeldelser af 2,3 milliarder bøger. Goodreads fungerer som en digital boghylde, hvor det er muligt at tilføje bøger, både dem du læser lige nu, dem du har læst og ikke mindst dem du gerne vil læse. Så hvis du lige som os læser meget, og indimellem har liiiidt svært ved at holde styr på, hvad du egentlig har læst, så er Goodreads for dig! Goodreads er et gigantisk læsercommunity med 80 millioner medlemmer, som alle er potentielle læsevenner, det er muligt at følge forfattere og opsætte din egen læseudfordring – og ikke mindst anbefale/anmelde bøger. Goodreads er proppet med inspiration til din næste læseoplevelse!
Prøv Goodreads...
 

LÆSERNES BOGPRIS 2019

Læsernes Bogpris
10 danske titler fra 2018 er nomineret til Læsernes Bogpris 2019. Vær med til at stemme om hvilken dansk udgivelse, der skal modtage prisen.
Læs mere...
 

ENSOMME HOVEDPERSONER

Ensom mand
Litteraturhistorien er fuld af skildringer af ensomhed, udsathed, sammenbrud og tristesse. Bibliotekar Rasmus Riiskjær fra Husum Bibliotek anbefaler sine yndlingsromaner, der er propfulde af ensomme outsidere.
Læs mere...
 

HVAD LÆSER ROLF SPARRE JOHANSSON?

Rolf Sparre Johansson
Digteren Rolf Sparre Johansson er aktuel med "Piedestal"; tekster og digte om idealer, humanisme og de gode intentioners holdeplads. Vi har spurgt ham om, hvor han finder sin inspiration og hvilke andre forfatters bøger, der har gjort størst indtryk på ham det seneste år?
Læs mere ...
 

KICK-START DIN SKRIVEPROCES

skriv
Kunne du tænke dig at skrive en roman eller en biografi? Med vores forløb om det at skrive en biografisk roman får du masser af tips og tricks til at komme i gang. Vi giver dig bøger om teknik, biografiske romaner og praktisk viden om forlag og selvudgivelse.
 
Læs mere ...
 

EVENTS TIL DIG

Thomas Korsgaard

DINNER & LITTERATUR MED THOMAS KORSGAARD

20. marts 18:00 - Bibliotekshuset / Øens spisested

Kom til en totaloplevelse, der integrerer en lækker 3-retters gourmetmiddag med et forfattermøde. Før hver ret læser Thomas Korsgaard op af sine romaner som oplæg til en spændende diskussion og dialog.
Læs mere...
Rasmus Rohde

TEATER ORDBLINDT & INGER CHRISTENSENS "ALFABET"

21. marts 19:30 - Brønshøj Bibliotek / Brønshøj Vandtårn

Tag med på en rejse gennem et altopslugende ord-univers, når Teater ORDBLINDT / Rasmus Rhode opfører Inger Christensens digtsamling Alfabet som sanselig, poetisk, postapokalyptisk monolog, sammen med de to saxofonister Ali Badreldin og Jeppe Cloos i Brønshøj Vandtårn.
Læs mere...
Marie Curie

MARIE CURIE - ET LYS I MØRKET

4. april 19:15 - Ørestad Bibliotek

Marie Curies liv og forskning forandrede verden og skabte nye muligheder for alle kvinder. Tre andre stærke kvinder har begået en fascinerende graphic novel om Curie. Oplev to af dem fortælle om kvinden, værket, videnskaben, og om hvordan Marie Curie forandrede verden.
Læs mere...