Nyheder fra Københavns Biblioteker

Kære læser

Uddannelse er en menneskeret og er fundamentet for udvikling og demokrati. I dag forventer vi, at så godt som alle får en god uddannelse. Men vi skal ikke så langt tilbage i historien, før uddannelse var for de få og privilegerede.

I 1800-tallet tog kvinder kampen op for ligestilling og så uddannelse som en vej til selvstændighed og værdighed. Uddannelse var vejen til et arbejdsliv, der satte ugifte kvinder i stand til at forsørge sig selv. Nogle af kvinderne startede Tegneskolen for Kvinder i København.
 
Tegneskolen for Kvinder kan du læse om i en af nyhedsbrevets artikler. I dette nyhedsbrev har vi også en bogkonkurrence, hvor du kan vinde Peter Olesens "Broerne i København".
 
Med venlig hilsen
Sune Hundebøll
Bibliotekar DB
Feriebørn

København som feriekoloni

Har du været feriebarn i København? Eller har du haft et feriebarn på besøg? Måske var det arrangeret af foreningen "Provinsbørns Ferieophold i København". Den blev stiftet i 1895 med det formål at give provins- og landsbybørn en mulighed for et ferieophold i hovedstaden.
Læs mere...
Dansende kvinde

Hverdagslivets fotograf

Kbhbilleder.dk: 5.000 af pressefotografen Helmer Lund-Hansens fotos kan nu ses på fotosiden kbhbilleder.dk. De belyser især mellemkrigstidens København.
Læs mere...
Fængsel

De københavnske slaver

Podcast: Kom med på en hårrejsende tur ind i Danmarks første fængsler, hvor hverdagen var pisk, lus og trædemøller - og hvor man kunne sættes i lænker for at stjæle en spegepølse eller strejfe omkring på landevejene.
Læs mere...
Kvinde der tegner

Uddannelse gør fri

Da kampsignaler for kvinders ligestilling lød over landet, tog Dansk Kvindesamfund initiativ til en tegneskole for kvinder. Kvinderne skulle sættes i stand til at tjene til livets ophold - ifald den rette bejler aldrig indfandt sig.
Læs mere...
Thit Jensen

Frivilligt moderskab

Podcast: Thit trådte det stærke køns suverænitet over tæerne. Thit Jensen skrev uhyre populære romaner, samtidig med at hun rejste riget rundt for at tale for det frivillige moderskab og prævention. Især fattige kvinders ret til egen krop og til ikke at ødelægge deres liv og helbred med alt for mange fødsler.
Læs mere...

Vind bogen Broerne i København

Bogforside
Peter Olesen har skrevet en lang række bøger om København. Sidste år udkom "Broerne i København", hvor han sætter fokus på Københavns mange broer og viser rundt til både de nye, de gamle, de store og små, brede og smalle, rette og skæve.
Læs mere om bogen på forlagets hjemmeside.
 
Bag om København sætter tre eksemplarer af bogen på højkant. Svarer du rigtigt på det nedenstående spørgsmål, kan du blive en af de heldige vindere.

Inderhavnsbroen havde en lidt svær tilblivelse. Broen skulle have været færdig i 2013, men enderne nåede ikke helt sammen.
Hvornår åbnede Inderhavnsbroen?
9. marts 2016
7. juli 2016
19. august 2016

Send dit svar til shunde@kff.kk.dk – vinderne får direkte besked. Vinderne trækkes torsdag den 21. februar. Medarbejdere hos Københavns Biblioteker må ikke deltage i konkurrancen.
Footer