Nyheder fra Københavns Biblioteker

Kære læser

Nedenfor præsenterer jeg fem bøger om København. Alle gode bøger, men med forskellige kvaliteter. Det er alle ebøger, som du har nem adgang til via eReolen, hvor der ligger et spændende bagkatalog af fagbøger.

Københavns Museum åbner senere på året med nye udstillinger i Stormgade 18. Et rensdyrgevir illustrer Københavns tidligste historie, hvor jægere fulgte rensdyrenes vandring i datidens tundralandskab.
 
Erik Høy tager dig denne gang med til Nørrebro anno 1900 og årene derefter. Dengang var Knud Bokkenheuser kritisk over for det nye, der blev bygget, f.eks. Dronning Louises Bro og Nørrebrogade.
 
Med venlig hilsen
Sune Hundebøll
Bibliotekar DB
Stendysse

Jægerne ved Bispeengen

Københavns Museum: Det ældste spor efter mennesker i København er et rensdyrgevir, som jægere har skåret i for at få materiale til redskaber. Nye analyser viser nemlig, at geviret, som blev fundet for 70 år siden, er 14.000 år gammelt.
Læs mere...
Kvinde med hund

En stinkende stank

Københavnske gader i gamle dage: Hugo Matthiessen beskriver 1700-tallets København, hvor det ikke kun lugtede i gaderne. Det kneb også med pladsen. Fodgængere måtte krybe langs husmurene, når hestevogne passerede ned mellem husene. Nogle gange var så smalle at kørsel med vogn var udelukket.
Læs mere...
Nørrebro

Nørrebro for 100 år siden

Knud Bokkenheuser (1869-1936) har skrevet flere bøger om København. Han leverede en bredsider mod moderne byggeri i København: Dronning Louises Bro, Gothersgade, Frederiksborggade, Vendersgade, Søtorvet og Nørrebrogade.
Læs mere...
Bogforside

5 bøger til tasken

Gode bøger om København fra eReolen. Digitaliserede og lette at tage med på tur. Læs bl.a. Carl Muusmanns portræt af København i årtiet efter 1900: "Da København blev voksen" eller "København, du har alt" af Peder Bundgaard.
Læs mere...
København i brand

Københavns brand 1728

Oktober 1728. I tre døgn står København i flammer. Det er den største brand i Danmarks historie – og byen bliver aldrig helt den samme igen.
Men hvad er det egentlig for en by, der brænder. Og hvordan håndterer man så stor en katastrofe.
Læs mere...

De nyeste historiebøger

Boghjørne
Vil du være blandt de første til at få besked om de nyeste bøger på biblioteket og have en nem genvej til at reservere dem hjem til et bibliotek nær dig?
 
Du vælger selv, hvilke genrer og emner, du er interesseret i – f.eks. historie, biografier eller historisk fiktion og slægtsromaner.
 
Nyhedsbrevet "Nyt på hylderne" udsendes månedligt.
Tilmeld dig her
Footer