Nyheder fra Københavns Biblioteker

God jul

Teamet bag nyhedsbrevet Bag om København ønsker dig en god jul med masser af gode boggaver, velsmagende mad og hygge med familie og venner.

I mit barndomshjem blev der læst op af Den store Nissebog, mens vi ventede på at det blev juleaften. Min kollega Pernille Hartfelt har lavet en liste med gode lydbøger til børnene og børnebørnene, så de kan bruge deres iPad til noget andet end spil og YouTube.
 
Jeg har en bøn fra et par af mine kollegaer. De vil gerne høre din mening om, hvilke fagbøger bibliotekerne skal digitalisere. Nederst i nyhedsbrevet er et spørgeskema, hvor du kan komme med dine input.
 
Sune
Med venlig hilsen
Sune Hundebøll
Bibliotekar DB
Fattig jul

Alle har ret til en god jul

Københavns Stadsarkiv: I første halvdel af 1800-tallet blev julen en stor begivenhed i borgerlige familier – og et udstyrsstykke. Men sammen med den fulgte en velgørenhed, der lever i bedste velgående i dag.
Læs mere...
Bøger

Kildekritik og digitalisering

Digitalisering giver gode muligheder for kildekritik, selv om ikke alle benytter sig af. F.eks. strømmer der på sociale medier de mest utroligste påstande rundt, som ved en minimal kildekritisk undersøgelse ikke holder vand.
Læs mere...
Smedearbejde fra F.W. Doberck & Søn

Smedekunst i Lille Strandstræde

Smedefirmaet F.W. Doberck & søn i Lille Strandstræde havde i 1921 100 års jubilæum og udgav i den anledning en bog. Flere af firmaets arbejder kan stadig ses i bybilledet. Find dem i jubilæumsskriftet.
Læs mere...
Sigbrit og Christian den 2.

En konge og en kvinde med indflydelse

Mor Sigbrit har "...hånd i hanke med alt, skalter og valter, hvilket de mægtigste her i landet, hvem de end er, må tåle og lide." Hør historien om den hollandske handelskvinde Sigbrit Villoms, hendes skønne datter og kong Christian den 2.
Læs mere...
Byens lort

Bøger om København

Jeg har sat garnet ned i den stadige strøm at bogudgivelser og fisket fem titler om København op. Det kan være, der er noget til din juleønskeseddel eller en god idé til en gave.
Læs mere...

Brugen af lokalhistorisk faglitteratur

Gamle bøger
Spørgeskemaundersøgelse: Vi er i bibliotekerne i gang med et større projekt, der fokuserer på digitalisering af eksisterende faglitteratur. I den forbindelse vil vi bede om din hjælp ved at besvare dette spørgeskema vedrørende din brug af lokalhistorisk faglitteratur.
 
Spørgeskemaet tager 5-10 minutter at besvare.
Svar her...
Footer