Nyheder fra Københavns Biblioteker
 

Kære læser

En af mine favorit-b-sider i København er baggården mellem Blågårdsgade og Wesselsgade. Her har beboerne ikke lukket sig om sig selv og deres eget baggårdsfællesskab. Her kan vi alle komme ind og opleve lidt urban baggårdsstemning.
 
B-sider er overskriften for årets Golden Days festival som afvikles her i september. På Københavns Hovedbibliotek udstilles mindre kendte og ældre bøger om København og Erik Nicolaisen Høy har fundet en række b-sider i Indre By, som præstenteres nedenfor.
 
Husk at holde øje med temasiden Bag om København. Nederst på siden kan du finde spændende arrangementer fra Københavns Biblioteker.
 
Med venlig hilsen
Sune Hundebøll, bibliotekar
Valbykone

Forprang og Landprang i Valby

Hvis der stadig skulle være nogen som forestiller sig gamle dage på landet som et hyggeligt landsbyliv i f.eks. Valby, hvor alle kom hinanden ved, så kommer man hurtigt på andre tanker, når man læser om forholdene dengang.
Læs mere...
Træmand

Thorvaldsens træmand er hjemme igen

Sidst på året udstilles Bertel Thorvaldsen træmand på hans museum ved Christiansborg. Modellen med de mystiske skudhuller er lige er fløjet hjem fra en stor kunstudstilling i New York.
Læs mere...
Helsingør byvåben

B-sider mellem Hovedbiblioteket og Tivoli

Erik Nicolaisen Høys udvalg af b-sider som Gardergaarden, kanonkugler i Nørregade og Sankt Petri Passage. De præsenteres også på et kort, så du let kan planlægge en gåtur rundt i byen.
Læs mere...
Indgang til Tivoli

Georg Carstensen, den springske iværksætter

Vi har tidligere omtalt Tivolis 175-årsjubilæum i artiklen Tivoli for 175 år siden.
I denne måneds Bag om København-podcast drager vi tilbage i tiden for at møde Georg Carstensen, Tivolis grundlægger. En mand med idéer og, ja, met kaotisk liv til følge. Georg Carstensen boede i øvrigt Gammel Strand 40, da han grundlagde Tivoli. Her kan du se en mindetavle for Carstensen.
Læs mere...
Kort

På litterær druktur i København

Københavns Biblioteker har lanceret en ny podcast-serie Kundskabens Hotel, hvor du præsenteres for litteratur, viden, kunst, film og musik om alskens emner. I den 6. udsendelse kan du komme med på en druktur gennem Københavns gamle gader og ikoniske beværtninger i selskab med danske forfattere.
Læs mere...