Nyheder fra Københavns Biblioteker
 

Ekstra byvandring

Der er stor interesse for byvandringen med Erik "Politivennen" Høy. Bag om København arrangerer derfor en ekstra tur rundt i kvarteret omkring Hovedbiblioteket. Se nederst i nyhedsbrevet.

Som tidligere omtalt her i nyhedsbrevet, er der i år 400 års jubilæum for Christianshavns grundlæggelse.
Christianshavns Lokalhistoriske Forening afholder de kommende dage (17.-19. august) en historiefest. Her kan du komme ud og løbe, høre fortællinger fra Kvindefængslet eller komme til fest på Døttreskolen. Se det fulde program på Christianshavn - 400 år i bevægelse.
Det kan være vi ses.
 
Med venlig hilsen
Sune Hundebøll, bibliotekar
Sild

Stenalderkost - mere fisk end kød

Nyt fra Københavns Museum: Museet har udgravet en stenalderboplads ved Frihedsmuseet på Esplanaden. Her er der blevet spist fisk i store mængder. Vildsvin og hjortekød har nok mere været et supplement til den daglige fisk, mener to arkæologer efter udgravningerne.
Læs mere...
Stokhusdøren

Trunken - Kongens slaveri

Christian d. 4. var en opfindsom mand, også hvad angik hensynsløs brutalitet. Udover hans forordning om hekse, systematiserede han også tvangsudskrivning af straffearbejdere og skabte grundlaget for det fremtidige fængselsvæsen.
Det startede med Trunken - det berygtede fængsel hvis historie næsten er glemt i dag.
Læs mere...
Kvindelig Idrætsforening

Fra konflikt til egen forening

Kvindelig Idrætsforening blev dannet efter uenigheder i Københavns kvindelige Gymnastikforening. Var det i orden, at kvinder stilede imod at vinde priser eller ville det drive dem længere frem, end deres kræfter rakte?
Læs mere...
1902

København 1902

Vejvisere er et udmærket middel til at tage temperaturen på København på et givent tidspunkt. Et smukt eksemplar fra 1902 giver i tekst og billeder et detaljeret indblik i datidens København
Læs mere...
Det Kongelige Teater

Guldalderstemning i Det Kgl. Teater

Podcast: Det Kongelige Teater var guldalderens mødested for byens borgere. Damerne medbragte vifter for at slå rotterne ud af skørterne og teatrets lugt-inferno var en uhumsk blanding af sved, snavs, medbragt mad og alkohol. Teatret var også stedet, hvor en stor dansk digter forelsker sig... uigengældt.
Læs mere...

Ekstra byvandring med Politivennen

Der er stor interesse for byvandringen med bibliotekar Erik "Politivennen" Høy i næste uge. Derfor inviterer Bag om København til en ekstra tur.
 
Turen går rundt i gaderne omkring Hovedbiblioteket, hvor Erik serverer citater og historier fra Politivennen (1799-1846) og Adresseavisen om hverdagslivet i guldalderens København.
 
Bindende tilmelding nødvendig, via mail til shunde@kk.dk. Pladserne fordeles efter først til mølle-princippet og én plads pr. mail.
 
Mandag, den 10. September 16:00-17:00. Mødested: Hovedbibliotekets Gård, Krystalgade 19. Indgang gennem gitterporten til højre for Democratic Coffee.
Byvandring
- Der satses på en underholdende tur, som forhåbentlig vil afdække mindre kendte sider af København.