Nyheder fra Københavns Biblioteker
 

Kære læser

Hundebøll
Det er med glæde, at Bag om København kan indbyde til en byvandring med bibliotekar Erik "Politivennen" Høy, der også er kendt som redacteure på Politivennen Live Blogging. Læs mere om turen tilbage til guldalderens København nederst.
 
Hovedfokus i nyhedsbrevet er faglitteraturen og historien. Der skal også være plads til det poetiske og skønne. Min gode kollega Suzan Erdogan Borglind skriver denne gange om digteren Emil Bønnelycke, der tog storbyen op som tema i poesien.
 
Med venlig hilsen
Sune Hundebøll, bibliotekar
Københavns brand

Gevinsten af Københavns brand 1795

Historien om tårnet på Nikolaj Plads er tæt knyttet til storbranden i 1795. Det var selvfølgelig en forfærdelig katastrofe, men i det lange løb kom der også nogle positive konsekvenser ud af branden.
Læs mere...
Københavnske Poesier

Københavnerfan tager dig gennem byen

Emil Bønnelycke var den første digter, der tog storbyen op som tema i dansk poesi. Ikke nok med det - han gjorde det med en lidenskab og lokalpatriotisme, som stadig brænder gennem siderne i dag.
Læs mere...
Håndværkere

Håndværk for 100 år siden

I dag må man spejde efter håndværk på gamle bygninger, opsøge det inde i husene, på museer og andre steder - eller bruge en rigt illustreret bog fra et optog den 1. august 1904 med 51 forskellige håndværk.
Læs mere...
 Anna Hude

Kvinden med umættelig kundskabstørst

...og en læge uden grænser. Anna Hude var den første danske kvinde med en doktorgrad, og hun var aktiv i kvindernes kamp for stemme- og valgret. Hun var også midtpunkt i en 1800-tals #metoo-historie. Den spændende historie af Anna Hude fortælles i denne månedes podcast.
Læs mere...
Barberlavets segl

Barber og pestmestre i København

Barbernes og bartskærernes historie er andet end skægstubbe der skal studses eller rages væk. Det er også kirurgiens historie. Det er lavshistorie. Det er arbejds- og erhvervshistorie. Det er pestmestrenes historie.
Læs mere...

Kom med Politivennen på byvandring

Bibliotekar Erik "Politivennen" Høy serverer citater og historie fra Politivennen (1799-1846) og Adresseavisen om hverdagslivet i guldalderens København.
 
Turen rundt i gaderne omkring Hovedbiblioteket og den er for nyhedsbrevets læsere. Der er plads til 20 personer.
Bindende tilmelding nødvendig, via mail til shunde@kk.dk. Pladserne fordeles efter først til mølle-princippet og én plads pr. mail.
 
Tirsdag, den 21. August 16:00-17:00.
Mødested: Hovedbibliotekets Gård, Krystalgade 19. Indgang gennem gitterporten til højre for Democratic Coffee.
 
Erik
- Der satses på en underholdende tur som forhåbentlig vil afdække mindre kendte sider af København.
Læs mere om byvandringen