Nyheder fra Københavns Biblioteker
 

Kig op!

Særligt i Indre By kan det svare sig at kigge op, når du bevæger dig rundt i København. Her er der ikke kun arkitektoniske detaljer på bygningerne. På mange huse hænger der mindetavler, der erindrer kendte københavnere eller historiske begivenheder.
 
På temasiden Bag om København findes et register over de mindetavler, vi ved er eller har været i byen. Her kan du finde inspiration til sommerens byvandringer.
En stor del af mindetavlerne i registret præsenteres med et foto og relevante links. Nedenfor finder du de 5 tavler, der senest er tilføjet et fotografi.
 
Med venlig hilsen
Sune Hundebøll, bibliotekar
Grønnegade

Grønnegade-dansk

Grønnegade havde ikke det bedste ry i gamle dage. Kvarterets dårlige rygte blev en del af det københavnske sprog.
Grønnegadedansk er et løjerligt og gebrokkent sprog, Grønnegadeniveau betyder et lavt niveau, ligesom grønnegadesk.
Læs mere...
Byens lort

Kunstpavillonen vi gik glip af

Nyt fra Thorvaldsens Museum: Gottlieb Bindesbøll tegnede en kunstpavillon tilegnet værker af Thorvaldsen, men den blev aldrig til noget. Kunsthistorikeren Kira Kofoed forsøger at finde ud af hvorfor byggeprojektet ikke blev til noget.
Læs mere...
Nørreport

Nørreport Station 100 år

1. juli er det 100 år siden Nørreport Station åbnede. Stationen blev anlagt som en station på Boulevardbanen - jernbanestrækningen mellem Hovedbanegården og Østerport Station.
Læs mere...
Mindetavle for Th. Stauning

Kig op - 5 mindetavler

På Københavns Bibliotekers hjemmeside ligger en fortegnelse over mindetavler i København. En del af mindetavlerne er forsynet med fotos og der kommer stadig flere til.
Læs mere...
Historieklubben

Historieklubben på Amager 2018-2019

Bibliotekshuset og Sundby Bibliotek løfter sløret for "Historieklubben på Amagers" program for 2. sæson. Du kan sikre dig et medlemskab, der for 150 kr. giver fri adgang til alle seks arrangementer.
Et par af overskrifterne fra programmet er Fire drab der ændrede Danmark og Nazister Under Elmene.
Læs mere...