Nyheder fra Københavns Biblioteker
 

Historie & Kunst

Til min store glæde har Københavns Biblioteker indledt et samarbejde med Historie & Kunst. Du kan derfor opleve, at jeg fremover har historier fra Københavns Stadsarkiv, Københavns Museum, Thorvaldsens Museum og Nikolaj Kunsthal i nyhedsbrevet.
Denne gang har vi modtaget et interview fra Københavns Museum, hvor arkæologisk leder Lars Ewald Jensen fortæller om udgravningerne på Rådhuspladsen. Her er arkæologerne på sporet af Københavns første kirke.
 
Blandt de øvrige historier er podcastet om Jacob Jacobsen Dampe, der i 1820 ønskede en folkeafstemning om en demokratisk forfatning. Det skabte ikke glæde hos den enevældige konge.
Mine kollegaer fra Afdeling LYD fortæller den spændende historie om agitator og forfatter Dr. Dampe.
 
Med venlig hilsen
Sune Hundebøll, bibliotekar
Skelet fra Rådhuspladsen

På sporet af den første kirke

Nyt fra Københavns Museum: Først dukkede der 25 grave op på en ukendt kirkegård. Nu mener arkæologerne, at der også har været en kirke på den nuværende Rådhusplads. Interview med Lars Ewald Jensen.
Læs mere...
Moresco

Da moden blev født

Før Mads Skjern vendte op og ned på forretningslivet i det fiktive Korsbæk, vendte firmaet Moresco op og ned på virkelighedens København.
Morescos revolution bestod i en kombination af økonomiske kalkuler og faglig viden.
Læs mere...
Husfacade

5 film om København

På Filmcentralen - Danmark på film er der en masse gode film om København. Som en lille smagsprøve på hvad du kan finde, har jeg udvalgt fem film om hovedstaden.
Læs mere...
Dampe

Dampe - demokratiets martyr

Dr. Dampe – en mand med en sag, en mand med sine meningers mod. En mand, der opildnede københavnerne til at tænke frit, kæmpe for en ny forfatning og ikke lade sig styre af kristendommens dogmer.
Han blev en grundlovsmand, langt før, der var en grundlov - og det måtte han betale en høj pris for.
Læs mere...
Bullshit

Københavnererindring fra 1800-tallet

I 1912 udgav Nanna Videbech sine barndoms- og ungdomserindringer i bogen "Minder fra min barndom og ungdom". Nanna Videbech beskriver en barndom i et velstillet københavnerhjem i midten af 1800-tallet.
Læs mere...