Nyheder fra Københavns Biblioteker
 

Tunnel top 5

Kom med under jorden, når jeg præsenterer min personlige Tunnel top 5 – eller læs om dengang der blev produceret elevatorer på Nørrebro.
 
Min kollega Erik Nicolaisen Høy har skrevet om bronzestøberiet Lauritz Rasmussen og været et smut forbi Rådmandsgade for at lave et før og nu-foto.
 
I månedens podcast fra Afdeling LYD kan du høre om den landsfordærvelige sygdom, der ramte København i 1711.
 
Med venlig hilsen
Sune Hundebøll, bibliotekar
Lauritz Rasmussen

Lauritz .... Hvem?

Storkespringvandet, Dragespringvandet, Gefionspringvandet, Christian 9. ved Christiansborg, Absalon på Højbro Plads - alle kendte skulpturer. Men vidste du, at de alle er støbt på bronzestøberiet Lauritz Rasmussen? Mød Lauritz Rasmussen og hans personale.
Læs mere...
Tunnel

Tunnel top 5

Under København er der masser af tunneller. Her er min top 5, blandt andet med tunnellen der engang forbandt Rådhuset med Vartov.
 
Jeg har været en tur i kælderen under Rådhuset og taget et par dugfriske fotos af tunnellen under Vester Voldgade.
Læs mere...
Titan

Titan

Dengang København var en industriby. Et jubilæumsskrift fortæller den tidlige historie om københavnerfirmaet Titan, der havde til huse på Nørrebro.
Jeg har skimmet skriftet og udvalgt nogle illustrative fotos fra produktionen og af Titans produkter.
Læs mere...
Karen og Ferdinand

Den sorte død - København 1711

Sæt en klemme på næsen og tag med til det snavsede, stinkende og tætbebyggede Københavns pesthuse, pesthospitaler og pestkirkegårde. Hør det spændende podcast om den sorte død.
Hør historien
Bag om København

Bag om København

Bag om København er mere end et nyhedsbrev. Det er også en temaside. Her finder du flere historier om byen. Der er adgang til Kraks Vejvisere 1770-1989, som er digitaliseret.
Du kan finde en fortegnelse over Borgerrepræsentationen fra 1840 og frem. Du kan læse Politivennen online eller finde byens mindetavler.
Se temaside