Nyt fra Københavns Biblioteker
 
Identitet og tabuiserede følelser
I litteraturens verden har vi unik adgang til andres tanker, følelser og bevæggrunde. Derfor er litteraturen også et oplagt sted at søge hen, når du vil have helt særlige læseoplevelser om tabuiserede følelser og komplekse emner. Vi guider dig til 10 tankevækkende læseoplevelser om adoption og et velvalgt udvalg af romaner om køn og kønsidentitet, der har gjort en forskel. 
 
Romaner, der får smilet frem
Er du til romantisk feelgood og romaner, der får smilet frem, så se nærmere på vores anbefalinger af sjove romaner om, hvor svært det er at passe ind og vores kolleger fra Ørestad og Østerbros chick litt & cocktails anbefalinger længere nede i nyhedsbrevet.
  
God læselyst!
 
Cæcilie Hjorth Pedersen & Lene Zibrandtsen
Litteraturformidlere, Københavns Biblioteker
 
 

Vi er vilde med læseanbefalinger

Er der noget bedre end at blive anbefalet en god bog af en ven eller bekendt, som fortæller så begejstret om sin læseoplevelse, at man næsten ikke kan vente med at få fingre i bogen selv? Nej vel. Vi er sikre på at I, kære Litterær Luksus-læsere, er sådan nogle uundværlige læseglade bekendte, der gerne anbefaler jeres bedste læseoplevelser til os og jeres medlæsere. 
 
Har du læst noget virkelig godt, som du gerne vil anbefale dine Litterær Luksus medlæsere?
Send os en mail med 5-10 linjer om bogen og hvorfor den er en helt særlig læsoplevelse. Vi bringer udvalgte anbefalinger i vores kommende nyhedsbreve og sender én af vores lækre Litterær Luksus muleposer til de udvalgte læseanbefalingers afsendere. 
Send din læseanbefaling
 
 

Sjove romaner om hvor svært det kan være at passe ind

Lige nu er Stine Pilgaards bog "Meter i sekundet" en af de mest efterspurgte bøger på biblioteket. "Meter i sekundet" er en sjov og skarp historie om, hvor svært det kan være at skulle passe ind et nyt sted. Vil du læse flere sjove og finurlige romaner, der også handler om hovedpersoner, som bestemt ikke har let ved at passe ind, så er der hjælp at hente her.
Læs sjove romaner
 
 

10 romaner om adoption du skal læse

Tilhørsforhold og følelsen af hjemløshed er centrale temaer, når man taler om adoption. Vi har udvalgt 10 romaner, der sætter ord på de tabuiserede følelser og forestillinger om adoption.
Læs romaner om adoption
 
 

Man Booker-nomingeringerne er inde, og de er anderledes end de plejer

Efter sommerens døsige agurketid gør den internationale bogverden nu sit første lille spjæt med offentliggørelsen af Man Booker-prisens longlist. Vores søsternyhedsbrev "Nyt på hylderne" undersøger feltet af nominerede. 
Læs Man Booker-nomineringerne
 
 

Køn, kønsidentitet og kønsroller - bøger, der har gjort en forskel

I litteraturens verden har vi unik adgang til andres tanker, følelser og bevæggrunde. Når vi læser, kan vi et kort øjeblik blive en del af en andens virkelighed og se tingene fra nye vinkler. Derfor er litteraturen også et oplagt sted at søge hen, når vi vil lære mere om store og komplekse menneskelige emner som f.eks. køn, kønsidentitet og kønsroller.
Læs bøger om køn og kønsroller
 
 

Chick litt & cocktails

En håndfuld af vores kolleger fra Ørestad Bibliotek og Østerbro Bibliotek anbefaler god romantisk feelgood og andre gode bøger, der ikke nødvendigvis har det store romantiske anslag til din sensommerlæsning i haven eller på altanen med en cocktail.
Læs Chick litt
 
 

Bogbingo-anbefalinger

I begyndelsen af året lancerede vi vores Litterær Luksus bogbingo med 25 læseudfordringer. Litterær Luksus-læser Dorthe Pedersen tog udfordringerne op og deler her sine bedste bogbingo-læseoplevelser med os.
Læs Bogbingo-anbefalinger
Footer